Rotterdamse Studenten Rugby Club toont ambitie door ereklasseduo Michiel Snijders en Barro Kessler aan te trekken

Michiel Snijders en Barro Kessler worden per direct de nieuwe coaches van de Rotterdamse Studenten Rugby Club. Na jarenlange dienst bij de Haagsche Rugby Club en de Delftsche Studenten Rugby-Club in de ereklasse, volgt het duo coach Ray Blackburn op. Ze blijven tevens actief in hun rol als bondscoaches van het Nederland Studenten XV.

De tijden van inactiviteit en onzekerheid door het coronavirus hebben, ondanks het weerbarstige karakter van de Rotterdamse Studenten Rugby Club, een flink effect op de bezigheden. Ondanks de zware wolken die deze met zich meebrengen is er beter weer op komst. De ambitie van de Rotterdamse Studenten is om terug te keren naar de eerste klasse, waaruit zij na seizoen 2013/2014 degradeerden. Daarnaast wil de club uitstralen dat Nederlandse rugbytalenten die in Rotterdam studeren, serieuze uitdaging kunnen vinden bij de RSRC. Met het aantrekken van twee ereklassecoaches, Michiel Snijders en Barro Kessler, trachten de Rotterdamse Studenten een sterke start te maken aan het nieuwe seizoen.

Blijkens hun rugbyloopbaan dragen de twee het studentenrugby een warm hart toe. De mannen zijn meerdere jaren hoofdcoaches geweest van de Haagsche Rugby Club en de Delftsche Studenten Rugby-Club. Die laatste hebben zij gebracht naar de ereklasse, het hoogste rugbyniveau van Nederland. Daarnaast zijn zij thans bondscoaches van het Nederland Studenten XV, en maken zij nu, ondanks een aantal aanbiedingen uit de ereklasse, de ambitieuze overstap naar de Rotterdamse Studenten Rugby Club.

Michiel Snijders: “Barro en ik vonden in onze overwegingen voor een nieuwe uitdaging het plan en de visie van RSRC het best passen bij wat wij als coaches zochten. Een ambitieuze club en groep die, met visie en beleid, het beste uit zichzelf wil halen en laten halen op de lange termijn. Rugby is voor ons de kern en wij denken met RSRC hierin grote stappen te kunnen maken. Tegelijk kunnen wij samen een gezonde basis leggen voor een club die rugby in de breedte aanbiedt maar ook een platform voor rugbyers met ambitie op hoog niveau en aspiraties naar verschillende nationale selecties.”

Barro Kessler: “Met een uitgebreide visie en een sterke aandacht voor clubcultuur was de keuze voor mij snel gemaakt. De toekomstplannen van Rotterdam Studenten geven ons de tijd om hard te werken aan de volgende stap van de legacy van de club.”

President van het 54e Bestuur der Rotterdamse Studenten Rugby Club Sam Dobbelaar: “de Rotterdamse Studenten Rugby Club is trots dat ze deze twee coaches heeft kunnen aantrekken. Als bestuur denken wij dat zij perfect passen binnen de langetermijnvisie van de club. Vooral door hun ruime ervaring in de ereklasse en het studentenrugby verwachten wij dat zij veel kunnen betekenen voor onze club. Met deze technische staf zouden wij graag het laatste zetje willen geven aan de ambitie om te spelen voor promotie naar de eerste klasse.”

President van de technische commissie Sjoerd Govaerts: “Hoewel we aanvankelijk niet voornemens waren om een wijziging in de trainingsstaf door te voeren, konden we deze kans niet voorbij laten gaan. Coaches van een dergelijk kaliber brengen jaren ereklasse-ervaring met zich mee, en hebben daarnaast een sterke affiniteit met studentenrugby. Zij zijn zonder twijfel het meest geschikt om onze speelstijl te verbeteren in samenhang met de wijze waarop studentenrugby gespeeld hoort te worden: spannend, snel en vooral slim. Namens de technische commissie verheugt het mij enorm om hen te verwelkomen binnen de RSRC en kijk ik uit naar wat een fantastisch seizoen belooft te worden!”

Veel dank aan vertrekkende coach Ray Blackburn

De club onderstreept dat de wissel van de wacht niet betekent dat Blackburn, aangetreden bij aanvang van seizoen 2018/2019, niet veel goeds heeft toegevoegd aan de studenten. Dobbelaar: “Helaas betekent het aantrekken van dit duo ook dat wij afscheid hebben moeten nemen van Ray Blackburn. Wij danken hem uitgebreid voor alle inzet die hij heeft verricht voor de club en wensen hem het beste in de toekomst.”

In de komende week verschijnt op deze website een uitgebreider interview met de nieuwe coaches.

Geplaatst in Uncategorized.